Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.

Museot ovat suljettuina itsenäisyyspäivänä 6.12.Olet tässä: Etusivu > Annanpäivä Raahen museoissa.

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Annanpäivä Raahen museoissa.

Annanpäivää vietetään 9.12. monenlaisin tapahtumin ympäri kaupunkia. Museoista Annanpäivänä avoinna ovat Laivapatruunin koti Soveliuksen talon yläkerrassa, Pakkahuoneen museo sekä Kruununmakasiini.

Laivapatruunin koti on jälleen verhoutunut jouluiseen asuun vanhan ajan joulukoristeineen ja -herkkuineen. Tarjolla tarinoita entis-joulun perinteistä.Porvariskodin joulu avoinna 9.12. kello 10-16. Avoinna myös 11.-13.12. kello 9-15.

Pakkahuoneen museossa myös merimiehen koti on kuusineen ja kynttilöineen valmiina joulun viettoa varten. Pakkahuoneen museo avoinna 10-16.

Kruununmakasiinin jouluisessa askartelutyöpajassa valmistetaan erilaisia joulukoristeita kello 11-16. Raahen musiikkiopiston muskarilaiset ja Suzuki-soittajat esittävät joululauluja kello 12 ja 13. Myös Putte-possu vierailee lapsia tervehtimässä.

Wanhan Apteekin ikkunaan ovat Nukkekotinäpertäjät loihtineet ihastuttavan näyttelyn "Satumetsän joulu".

Tervetuloa nauttimaan joulutunnelmasta! Museokohteisiin on vapaa pääsy.

""