Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini ovat avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.

Olet tässä: Etusivu > Museon perustajan, piirilääkäri Ehrströmin syntymäpäivää juhlitaan 14.9.2012

Pakkahuoneen museo, Raahen museotoimen emomuseo, juhlii piirilääkäri Ehrströmin syntymäpäivää perjantaina 14.9.2012

Raahen museo, Suomen vanhin yliopistojen ulkopuolinen museo täyttää piakkoin 150 vuotta. Juhlavuosi huipentuu Kruununmakasiinimuseon käyttöönottoon ja monenlaisiin tapahtumiin siellä. Haluamme kuitenkin juhlistaa koko museohankkeen alullepanijan, piirilääkäri Carl Robert Ehrströmin syntymäpäivää avoimilla ovilla Pakkahuoneella. Museolla on esillä tietoa Ehrströmistä ja hänen moninaisista toimistaan.

Perjantaina on oivallinen tilaisuus nähdä museomme kuuluisuus, maailman vanhin sukelluspuku, Wanha Herra vielä alkuperäisessä ympäristössään. Lähiaikoina "hän" muuttaa majaa ja asettuu Kruununmakasiinin toiseen kerrokseen perustamaan näyttelytilaan tulevaisuudessa valmistuvaa sukellusosastoa.

Kannattaa myös huomioida raahelaissyntyisen Jenny Maria Montin-Tallgrenin elämää ja toimintaa esittelevä mininäyttely.

Museo avoinna kello 13.00-17.00. Vapaa pääsy. Tervetuloa!