Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Paikallishistorian luentosarja jatkuu 13.2. Kruununmakasiinissa.

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Jenny Maria - harras kotiseudun ystävä.

Paikallishistorian luentosarja jatkuu Kruununmakasiinissa 13.2. kello 18 otsikolla Jenny Maria - harras kotiseudun ystävä. Jenny Maria Montin(-Tallgren) toimi jo teini-iässä tarmokkaasti vähäosaistenkin hyväksi, hän oli Suomen Muinaismuistoyhdistyksen asiamies Raahessa ja hirmuisen kiinnostunut kaikenlaisesta kansaperinteestä, arkeologiasta ja historiasta. Maarian ruustinnana olleessaan teki Suomen historian kannalta huomattavan merkittäviä löytöjä, jotka suoraan sanottuna muuttivat tietämystä Suomen historiasta.

Luennoitsijana museonjohtaja Eija Turunen. Luento on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa!