Fontin koko A A A
VALIKKO
Raahen kulttuurihistoriallinen museo

""

Raahen museo Facebookissa
Raahen museo YouTubessa
Raahen museo Twitterissä
Museuumiblogi
Raahen museo Instagramissa
Meillä käy Museokortti

Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini ovat avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.Olet tässä: Etusivu > Pieni barokkituokio Pakkahuoneen museon kirkkosalissa.

Raahen museo

Raahen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Sen perusti monista kulttuuriharrastuksistaan tunnettu piirilääkäri Carl Robert Ehrström vuonna 1862. Raahen museo on kasvanut vuosikymmenten saatossa ja tällä hetkellä se koostuu seitsemästä eri toimipisteestä. Pakkahuoneen museolla esitellään laajasti purjelaivakauden elämää ja esillä on myös muun muassa harvinaisen laaja kokoelma 1600-luvun kirkkoveistoksia. Raahen vanhimmassa säilyneessä asuinrakennuksessa Soveliuksen talossa sijaitsee upea interiöörimuseo, laivapatruuninkoti 1800-luvulta. Wanha apteekki vuorostaan esittelee Suomen laajimpia farmasia-alan kokonaisuuksia. Ojalan ja Saloisten kotiseutumuseot tutustuttavat kansanelämään ja Olkijoen Rauhanpirtti vie Suomen sodan tunnelmiin. Museoperheen uusin jäsen, Kruununmakasiini esittelee alueen historiaa aina esihistoriasta nykypäivään. Raahen museon luultavasti kuuluisin nähtävyys, maailman vanhin säilynyt sukelluspuku Wanha Herra on tätä nykyä ihmeteltävänä Kruununmakasiinin sukellusosastolla. Tervetuloa!


Museolla tapahtuu

Pieni barokkituokio museon kirkkosalissa 18. ja 19.10.

Raahen museo täyttää lokakuussa kunniakkaat 155 vuotta ja syntymäpäivää juhlistetaan muun muassa Pienellä barokkituokiolla Pakkahuoneen museon kirkkosalissa. Iltatuokiossa kuullaan barokkimusiikkia Raahen musiikkiopiston toimesta sekä museonjohtaja Eija Turusen historiakatsaus "Soittoniekkoja vuoisatain takaa", eli tarinaa urkureista Palm ja Lückman, joilla oli kaupungissamme tärkeä musiikillinen rooli.

Pieniä barokkiotuokioita järjestetään 18.10. ja 19.10. kello 19.00.

Lipun hinta 5€ ja sen voi hankkia Pakkahuoneen museolta (Rantakatu 33). Lippuvaraukset museo@raahe.fi

Paikkoja on rajoitetusti (max 30 henkilöä)

Lämpimästi tervetuloa!

""