Pakkahuoneen museo ja Kruununmakasiini ovat avoinna ti-pe 13.00-17.00, la 12.00-16.00. Lauantaisin vapaa pääsy.

Olet tässä: Etusivu > Uudet kotisivut avattu 21.11.2011

Uudet kotisivut avattu 21.11.2011

Raahen museon uudet kotisivut palvelevat museoasiakkaita aikaisempaa monipuolisemmin. Uusien sisältöjen lisäksi tärkeänä tavoitteena on ollut panostaa sivuston esteettömyyteen. Museon kotisivuilla toteutuvat esteettömyyden tasot A ja AAA, minkä ansiosta sivusto sopii useille erilaisille käyttäjäryhmille.

Raahen museon kotisivuilta löytyy entiseen tapaan tietoa museon ajankohtaisista tapahtumista ja museorakennuksista. Täysin uutta ovat museotuotteiden laaja esittely, tiedotusvälineille suunnattu kuvapankki ja tulevien vuosien aikana täydentyvät verkkoaineistot. Sivusto sisältää myös Museuumiblogin, minkä kautta museon henkilökunta kertoo vapaamuotoisemmin museossa tehtävästä työstä ja museon tapahtumista. Yhdessä kotisivut, blogi ja museon Facebook – sivut pyrkivät parantamaan Raahen museon tiedottamista ja näkyvyyttä. Nyt avattavan suomenkielisen osuuden lisäksi Raahen museon kotisivut julkaistaan talven kuluessa myös englannin ja ruotsin kielillä.

Museon henkilökunta vastaa verkkosivuston suunnittelusta ja sisältötuotannosta. Raahelainen mainostoimisto WTF Design Oy on luonut sivustolle visuaalisen ilmeen. Pohjanmaan Verkkopalvelut – PVP Oy vastaa sivuston teknisestä toteutuksesta Innofactor Prime ™ -julkaisujärjestelmällä. Näkövammaisten Keskusliiton välittämä testaaja on tehnyt sivustolle W3 2.0 – luokitellun tasotestauksen. Testauksessa käytettiin näkövammaisten atk-apuvälineitä ja sivustoa tarkasteltiin huomioimalla sekä sokeiden että heikkonäköisten tarpeet. Virallisen testauksen lisäksi raahelaiset yksityishenkilöt ovat testanneet sivuston käytettävyyttä.

Tiedote pdf- ja doc-formaateissa: