Koululaisryhmät

Raahen museo toivottaa koululaisryhmät lämpimästi tervetulleiksi. Museo tarjoaa tietoa ja elämyksiä monen ikäisille. Koska koululaisia vierailee museoissa paljon erityisesti keväisin, opettajan on hyvä sopia ryhmän tulopäivästä ja varata opastus mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Näin saamme jokaisen haluavan ryhmän mukaan museokierrokselle. Sopiva opastettavan ryhmän koko on noin 20 henkilöä (Laivapatruunin kodissa 10-15 henkilöä).

Kaikkien koululaisryhmien opastukset ovat ilmaisia, mutta edellyttävät varauksen tekemistä. Myös sisäänpääsy koululais- ja opiskelijaryhmillä on ilmainen.

Koululaisryhmien vierailuvaraukset:

 • Pakkahuoneen museo puh.040 135 6850 tai museo [at] raahe.fi.
 • Kruununmakasiini puh. 040 135 6949 tai museo [at] raahe.fi.
 • Soveliuksen talo ja Wanha apteekki museo [at] raahe.fi.
 • Ojalan kotiseutumuseo: Arja Tervonen, atatervonen [at] gmail.com.
 • Saloisten kotiseutumuseo: Mikko Kettukangas, puh. 050 3053 183, mikko.kettukangas [at] gmail.com tai museo [at] raahe.fi.
 • Sähköposti: museo [at] raahe.fi.

Teethän vierailuvarauksesi suoraan siihen museokohteeseen, johon ryhmä haluaisi vierailulle. 

Raahen museon kotisivujen Tietolaarista löytyy museoon ja Raahen historiaan liittyvää oheismateriaalia, jota opettaja voi halutessaan käyttää omana lähdeaineistonaan tai tulostaa oppilaiden käyttöön museokäynnin tueksi tai keskustelun pohjaksi oppitunnille.

Muutama ohje museovierailuun

Museo-ohjeita seuraamalla koululaisryhmien vierailu sujuu mukavasti ja kaikille jää käynnistä hyvä mieli.

 1. Ethän koske esineisiin
  Museossa on paljon vanhoja esineitä, jotka on asetettu meidän kaikkien katsottavaksi. Vanhoihin esineisiin tulee helposti naarmuja, sormenjälkiä ja ne särkyvät tavallisia esineitä herkemmin. Jotta museoesineet säilyisivät museossa mahdollisimman pitkään, ethän koske niihin. Jos jossakin museonäyttelyn osassa on kosketeltavia esineitä, opas kertoo siitä aina erikseen. Vaikka et voi esineisiin koskea, museossa voit kysellä esineestä, keskustella ja pohdiskella.
 2. Muistathan kävellä rauhallisesti
  Museon sisällä on paljon esineitä ja usein myös muita kävijöitä yhtä aikaa. Kun kävelet rauhallisesti ja mekastamatta et vahingossa törmäile museoesineisiin tai muihin asiakkaisiin ja annat kaikille rauhan tutustua museoon.
 3. Syöthän eväät muualla
  Eväiden syöminen museon näyttelytilassa saattaa koitua vaaralliseksi museoesineille. Tämän vuoksi Sinun kannattaa syödä eväät ulkona tai vaikka jossain kahvilassa. Opettajasi voi etukäteen kysyä museon henkilökunnalta, mikäli eväiden syömiseen halutaan varata tila. Museokohteistamme Kruununmakasiinimuseossa on erillinen kokous- ja kerhotila, joka on erinomainen paikka myös eväiden syömiselle.
 4. Muistathan hyvät käytöstavat
  Museo on meidän kaikkien yhteinen paikka. Jotta jokainen voi nauttia museovierailusta, muistathan käyttäytyä kohteliaasti muita kohtaan. On mukavaa, kun jokainen saa tilaa katsella ja kuunnella rauhassa. Jos esineet ovat vaikeasti nähtävissä, on kohteliasta antaa tilaa jokaiselle vuorollaan katsella esineitä. Oppaalta voit kysellä mieleesi juolahtaneita, museota koskevia asioita. Kannattaa myös kuunnella, kun opas kertoo Sinulle esineistä, sillä voit oppia tai huomata ihan uusia asioita.