Työpajat

Solmu

Ikäsuositus: 1-luokkalaisista alkaen
Ryhmäkoko: max 20 henkilöä
Kesto: 30-60 min
Hinta: koululaisryhmät ilmaiseksi, muut ryhmät 5 €/hlö

Entisaikain raahelaiset merimiehet osasivat mitä moninaisimpia solmuja, joita tarvittiin purjelaivan takilan (purjeet ja köysistö) hoitamisessa ja hallinnassa. Solmut ja pleissaus (köysien päiden yhteen liittäminen punomalla) olivatkin ensimmäisiä taitoja, joita ensipestinsä ottanut meripoika ryhtyi opettelemaan.

Nykypäivänä solmujen taitamisesta on edelleen apua arkipäivän askareissa ja harrastuksissa. Solmutyöpajassa opetellaan ryhmän toiveen ja käytettävissä olevan ajan mukaan yhdestä neljään solmua (siansorkka, merimiessolmu, paalusolmu, kahdeksikko).

Joulukoristeet

Ikäsuositus: kaikenikäisille
Ryhmäkoko: max 20 henkilöä
Kesto: 30-60 min
Hinta: päiväkoti- ja koululaisryhmät ilmaiseksi, muut ryhmät 5 €/hlö

Joulukuusi rantautui Raaheen 1800-luvun aikana, ensin ylemmän luokan koteihin ja vuosisadan loppuun mennessä pieniinkin pirtteihin. Koristeet askarreltiin yleensä itse, ja niiden valmistaminen oli osa jouluvalmisteluja, jotka alkoivat Annanpäivän aamusta.

Joulunalusaikana tarjottavassa työpajassa valmistetaan perinteisiä joulukuusenkoristeita, esimerkiksi enkeleitä, origamitähtiä, silkkipaperikukkia ja lumihiutaleita. Materiaalit ovat osin kierrätettyjä.

Viestiliput

Ikäsuositus: pikkulapsille 
Ryhmäkoko: max 20 henkilöä
Kesto: 60 min
Hinta: päiväkoti- ja koululaisryhmät ilmaiseksi, muut ryhmät 5 €/hlö

Viestiliput eli signaaliliput ovat vesiliikenteessä alusten välisessä viestinnässä käytettyjä kansain-välisen sopimuksen mukaisia lippuja. Työpajassa tutustutaan viestilippujen merkityksiin leikin ohella. Työpajan aikana piirretään ja väritetään omat viestiliput ja välitetään niiden viestit toisille.

Kollaasi

Ikäsuositus: kaikenikäisille
Ryhmäkoko: museon tiloissa max 20 henkilöä, muuten ei rajoitusta
Kesto: museokierros 30-45 min + työskentelyaika ryhmän valinnan mukaan
Hinta: päiväkoti- ja koululaisryhmät ilmaiseksi, muut ryhmät 5 €/hlö

Tässä työpajassa pääsee toteuttamaan taiteellista silmäänsä. Tarkoitus on kirjoittaa, piirtää ja annetusta materiaalista kerätä kollaasiksi museonäyttelystä tai tietystä aiheesta olennaisimmat tai mieleen jääneet seikat. Aihe voidaan valita kunkin ryhmän toiveisiin sopivaksi. Työpaja alkaa museokierroksella (mikä tahansa museokohde käy), jonka jälkeen kollaasin voi toteuttaa joko Kruununmakasiinimuseon tiloissa tai koululla.


Aukioloaikojen ulkopuolella järjestetyistä työpajoista perimme lisämaksun hinnaston mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Lisätiedot ja varaukset: puh. 040 135 6949, museo [at] raahe.fi