Porvariskodin joulua vietetään tänä vuonna 9.-15.12.

Annanpäivänä, juuri jouluvalmisteluiden ollessa aluillaan, avautuvat ovet Porvariskodin jouluun. 1800-luvun jouluperinteet ja –tarinat heräävät henkiin tunnelmallisessa, hämyisästi valaistussa porvariskodissa, missä salin kuusi on koristeltu aikakauden koristein ja kynttilöin, pöydillä on runsain määrin perinteisiä joulun herkkuja aina nisupukeista tryffeleihin, köökissä tuoksuvat mausteet ja ruokasaliin on laitettu joulukattaus hyasinttiasetelmineen. Makuukammarissa on meneillään porvariskodin naisväen julvaka ja isännän huoneeseen on tarjolle laitettu hieman nattgottaa aattoiltaa varten.
Astu sisään wanhan ajan jouluun!

Tänä vuonna visiitti porvariskodin jouluun on varattava etukäteen ajanvarauksen kautta. Aina tasatunnein alkaville kierroksille mahtuu mukaan 10 henkilöä (koululaisryhmien osalta 10 oppilasta + opettajat/ohjaajat). Opastettu kierros on kaikille maksuton. Kierroksilla on vahva maskisuositus.

Arkipäivinä ensimmäinen opastettu kierros alkaa kello 9 ja viimeinen kello 17, lauantaina ja sunnuntaina ensimmäiset kierrokset alkavat kello 12 ja viimeiset kello 15.

Porvariskodin sali jouluisessa asussaan. Kuva: Raahen museo.